serbian english      facebook LinkedIn

Kako je jedna od najznačajnijih aktivnosti Regionalne privredne komore Kragujevac, u ovom trenutku realizacija projekata koji za cilj imaju podršku članica RPK Kragujevac i privrede Regiona Šumadije i Pomoravlja, u okviru realizacije projekta ADRIATinn, u Regionalnoj privrednoj komori je počeo sa radom HELPDESK servis privrede.Osnovni zadatak HELPDESK servisa jeste obezbeđivanje informacija privrednim društvima vezanim za:

–   Fondove koje mogu koristiti za razvijanje svojih poslovnih ideja,
–   Traženje adekvatnog partnera (privrednih društava, naučnoistraživačkih institucija, fizičkih lica) u zemlji i inostranstvu u saradnji sa kojim će biti u mogućnosti da razvijaju svoje poslovne ideje,
–   Pružanje pravnih i ekonomskih saveta u okviru ekspertske podrške.

Cilj ADRIATinn projekta je povećanje konkurentnosti malih i srednjih privrednih društava Jadranske regije (sa ciljem zadržavanja učešća na tržištu koji trenutno imaju i povećanja obima njihovog poslovanja i otvaranje novih tržišta) kroz stvaranje prekograničnog ekosistema koji pospešuje usvajanje ICT tehnologija, inovacija i specijalizacija.

U projektu učestvuje 21 partner iz 8 zemalja jadranske regije i to iz: Grčke, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore. U svakoj od ovih zemalja osnovan je HELPDESK i svi su međusobno umreženi, što će značajno ubrzati proces dobijanja informacija potrebnih privredi.

S obzirom da su u realizaciju aktivnosti ADRIATinn projekta uključena privredna društva iz sektora energetike i bioekonomije (uključujući proizvodnju hrane, turizam, sport i rekreaciju…….), kao i iz mešovitih sektora, posebna pažnja će se obratiti na potrebe firmi iz ovih sektora.

Ciljna grupa koja će biti u posebnom fokusu jesu START-up i SPIN-off privredna društva koja će moći da dobiju dodatnu praktičnu pravnu i ekonomski pomoć u delu saveta i pomoći oko definisanja strategije nastupa i razvoja, izradu detaljnijeg biznis plana, savladavanja izazova i skraćivanje vremena do izlaska na tržište.

SPISAK USLUGA EXPERATA I KONTAKTI:

USLUGE PRAVNOG EKSPERTA

PRAVNI EKSPERT
VLADIMIR M. JANKOVIĆ
Tel. +381 34 331 825
e-mail: vmjank@gmail.com

 
USLUGE EKONOMSKOG EKSPERTA

EKONOMSKI EKSPERT:
ŽIKICA SIMONOVIĆ
Mob. +381 62 18-34-009
e-mail: agencijasavet@gmail.com

Molimo vas da vase zahteve prosledite, navedenoj kontakt osobi i mi ćemo se potruditi da u najkraćem roku dobijete odgovor.

Ime i prezime: Saša Ćurčić
Tel./fah: +381 34 33 44 32
e-mail: helpdesk@rpk.kg.co.rs